BON PROFIT! - YOI RIEKI! -良い利益
El menjar Japonès
Aquest és un dels capítols preferits per a tots els amants del Japó, on m’incloc a
mi mateix, com un d’ells. La gastronomia, i si, especialment la
japonesa s'ha posicionat en els darrers anys com una de les millors del món,
de les més saludables, variades i delicioses. Probablement el seu
"plat" més conegut és el sushi. Però faries malament si
pensessis que això és tot el que ha d'oferir el menjar al Japó. A
continuació us donaré una llista dels plats que has de provar al teu viatge al
Japó, o senzillament en un restaurant japonès , encara que són només una petita
part del que podràs trobar una vegada estiguis allà. Si vols fer un sopar
espectacular al pur estil japonès.
Com menjar al Japó?
Segons el llistat que us acabo de proposar dels millors plats de
menjar japonès, no tots ells necessiten dominar l'art
dels escuradents japonesos , encara que és una cosa molt divertida.
Ho cregueu o no, no és tan difícil menjar amb escuradents, simplement cal
agafar el truc i després és bufar i fer ampolles, amb més o menys gràcia que
això ja depèn de l'habilitat de cadascú.
Si us pregunteu per què els japonesos, i molts asiàtics, mengen amb
escuradents en lloc dels estris als quals nosaltres estem habituats, és perquè
aquests són molt versàtils, serveixen per tallar, agafar, remenar, enrotllar,
empènyer i treure els aliments. Els escuradents
solen ser de fusta o bambú , encara que també els hem vist de
metall, sobretot en restaurants de menjar japonès ràpid per al gust personal molt
més difícils de manejar, hi ha molts tipus de palets, però aquesta elecció
queda sol per als japonesos ja que són gairebé imperceptibles per a nosaltres.
Sushi (寿司)
Tot i que és, com anteriorment us comentava, el més conegut de la
gastronomia japonesa, no tothom sap que en realitat hi ha diferents tipus de
sushi. La base sempre és l'arròs acompanyat
amb peix, marisc cru o semi-cuinat i verdures o fins i tot fruites. Els
altres tipus de sushi són els maki que estan embolicats d'una alga nori i el
Onigiri (una variants del maki). El millor lloc on menjar aquest tipus de
plat és a les rodalies del Japó , on han aflorat un bon nombre de
restaurants que preparen els seus plats amb el peix i marisc més frescos, a més
són bastant econòmics ja que són més paradetes que restaurants , on el que
prima és el menjar i no l'establiment. El sushi, un dels meus preferits, sens
dubte.
Okonomiyaki (お 好 み 焼 き)
L'okonomiyaki és conegut popularment com el plat a mig camí entre unta
truita i una pizza. Us resultarà curiós saber que la paraula significa
literalment "fregeix el que vulguis" i d'aquí radica la seva forma de
cuinat i preparació. És un plat molt
ràpid de cuinar i barat , així que podríem decidir que és un
menjar que els estudiants adoren. A tot el que vulguis utilitzar com a
ingredients o condiments (bolets, pernil, gambes, formatge, verdures o pasta)
li afegeixes massa de farina, aigua i ou, el regires tot i ho fregeixes. A
l'acabar tan sols has de condimentar amb ketchup, maionesa o salsa de soja. És
un plat molt típic en el sud de l'illa de Honshu, especialment a
Hiroshima. El millor és anar a un restaurant on t'ho preparin a la planxa
davant teu.
Cuinant Okonomiyaki a la
planxa
Ramen (ラ ー メ ン)
Un dels plats més excel·lents i populars també. Amb nombrosos
restaurants especialitzats en preparar Ramen i Udon. No tindràs
escapatòria i en més d'una ocasió acabaràs assaborint aquest saborós
plat. En realitat són fideus originaris de la Xina, que al Japó han pogut
adaptar i, sota el nostre punt de vista, millorar. El
serveixen en una sopa calenta condimentada de verdures i carns o peixos, amb
brous excel·lents i una mica picants. Estan absolutament deliciosos, i és
molt similar als Udon, solament que aquests fideus són més gruixuts.
Yakisoba (焼 き そ ば)
Aquest plat consisteix en fideus de farina de blat fregits amb
verdures i, en alguns casos, porc, cuinats sense brou, amb abundant
salsa yakisoba , d'aquí ve el seu nom.
Yakitori (焼 き 鳥)
Els Yakitori són broquetes de
pollastre a la brasa amb una salsa deliciosa i solen vendre
en llocs de carrer per tot el país. Us recomanem que els proveu perquè són
un piscolabis fantàstic.
Takoyaki (た こ 焼)
Aquest és un aperitiu d'allò més suculent que
pots trobar fàcilment en els llocs de menjar de carrer de qualsevol ciutat. Consisteixen
en unes boles de farina fregides farcides de trossets de
pop . Cal anar amb compte quan te les vas a menjar per primera vegada
ja que l'interior sol estar molt calenta, el que sembla estar viu per sobre de
les boletes, són escates de bonítol sec que sembla que estiguin ballant per
sobre. Vull afegir, que podria estar tot el dia menjant aquestes exquisides boles.
Boles de pop o Takoyaki
Gyoza (餃子)
Les gyoza són un dels plats més coneguts, juntament amb el sushi i el
ramen, i amb raó, ja que són crestes farcides
de diferents ingredients com verdures, carn o gambes i estan molt
riques. Sovint les venen en els supermercats, més fàcil i barat
impossible, aquí teniu un exemple de pressupost per a menjar a Japó. Personalment
m’agrada menjar-me-les com a acompanyant del sopar, en forma de tapa o
simplement per picar.
Dorayaki (ど ら 焼 き)
Si pensàveu que al Japó les postres no existeixen, us equivoqueu, els
doriyaki són una mena de crepes, visualment. S'ajunten dos trossos de pa
de pessic farcits de pasta de mongetes vermelles en general. No ho confongueu amb xocolata ja que no
s'assembla en res el seu sabor. Probablement per a mi i molts de vosaltres
seran coneguts com als famosos pastissets d’en Doraemon. Un postre viciós per
als amants del dolç. Si, una vegada mes, m’incloc en aquest grup.
Us adjunto un curt i divertit video on podreu veure amb mes certesa varis dels aliments que he esmentat anteriorment.
Tambés us deixo un video, per a que relacioneu la diferència del menjar al carrer, també conegut com als famosos "Street Food".
Moltes gràcies per aquest post Carles! Quina experiencia més divertida vas tenir i quines fotos més xules!
ResponEliminaSobre els plats, n'he provat algun i són boníssims! Els demés penso testar-los i dir-te la meva opinió.
Fins aviat!